Paco Rabanne

Visar alla 6 resultat

Rea!
Rea!

Historian om Paco Rabanne

Paco Rabanne är ett franskt modehus grundat år 1966. Fransisco ‘’Paco’’ Rabaneda Cuervo, mest känd som Paco Rabanne, flydde från Spanien under spanska inbördeskriget tillsammans med sin familj och hamnade då i Frankrike. I Paris växte Paco Rabanne upp och utbildade sig till arkitekt men senare fortsatte han sin karriär inom mode och design genom att designa smycken åt olika modehus som exempelvis Nina Ricci och Balenciaga. Senare provade han lyckan i att även designa kläder och han måste haft en medfödd gåva där. Han blev snabbt känd för sina speciella kläddesigner där han tydligt bryter mot trender och blandar olika material och stilar i sina kollektioner.

Förutom kläder omfattar sortimentet även accessoarer och dofter, samt glasögon. Paco Rabannes dofter passar både kvinnor och män, i alla åldrar. De erbjuder vardagliga och klassiska dofter men även utmanande och äventyrliga. Den första doften, Calandre, introducerades 1969 och riktade sig till kvinnor, det var en aning typisk feminin doft även om den hade inslag av blommor, man möttes av citrus och bergamott som på ett ljuvligt sätt gick över till vit ros och hyacint för att sedan mötas av basen som utgjordes av trä och mysk.

Den andra parfymen av Paco Rabannes parfymkollektion blev Paco Rabanne pour homme som lanserades 1973 och som genom åren blivit en klassisk herrdoft. Därefter har ett flertal parfymer lanserats med något skilda teman men med en ton av dofter som gör att man vet att det är en Paco Rabanne parfym. Paco Rabannes kollektioner av såväl kläder som dofter produceras i samarbete med Puig, ett spanskt företag inom mode- och doftsektorn. Dofterna är inspirerade av bland annat Paco Rabannes klädkollektioner, dagens mode, antikens gudar och symboler.