Visar alla 10 resultat


Historian om Marc Jacobs

Alla vet att det inte alltid är så enkelt att växa upp. Som en liten pojke hade Marc Jacobs det svårt när hans pappa gick bort. Han var då bara sju år gammal och fick, som många andra, aldrig chansen att växa upp tillsammans i en hel familj. Hans mor hade det svårt hon med och genom åren gifte hon om sig flera gånger. Med en strulig början av barndomen fick Marc Jacobs sen vad man nog kan kalla en ny chans till något bättre. Medan han fortfarande befann sig i tonåren fick han flytta hem till sin mormor där han fick en bättre skolgång och för första gången kände han sig som hemma. När han var 15 år gammal började han sin utbildning på High School of Art and Design och efter skolan hade han äran att jobba i en klädbutik kallad Charivari. I butiken fick han chansen att designa tröjor som sedan såldes i butiken.

Efter High School började Jacobs Parsons School for Design och strax efter att han tagit examen därifrån designade hans sin första klädkollektion åt märket Sketchboock av Reuben Thomas. 1986 kom sedan hans alldeles egna kollektion ut på marknaden, under eget namn, ‘’Marc Jacobs’’. Denna kollektion gav honom Perry Ellis Award för New Fashion Designer och året därefter blev även han en del av Perry Ellis märket. Efter några år var det dags att gå vidare med sina drömmar och 1994 började han jobba som kreativt ansvarig för Louis Vuitton och 2001 öppnade dem upp för ett nytt märke, nämligen Marc by Marc Jacobs.

Samma år licensierade han sitt namn till parfymer och accessoarer och släppte även sin första doft det året i samarbete med Coty, en tillverkare av skönhetsprodukter. Damparfymen ‘’Marc Jacobs for women’’ var först ut på marknaden då och den första herrdoften kom något senare med matchande noter. Damparfymen har djupa feminina inslag av härliga blomdofter. Först möts man av dofter som gardenia och bergamott, hjärtnoterna består av ros och jasmin och basnoterna består av ingefära cederträ och mysk. Den första herrparfymen går i samma anda även om den utstrålar ett mer maskulint uttryck har även den inslag av ros, bergamott och cederträ.