Visar alla 13 resultat

Rea!
Rea!
Rea!
Rea!
Rea!
Rea!
Rea!

Historian om Lancome

Lancome är ett företag som tillverkar smink och parfym. Det startades upp 1935 av Armand Petitjean, han hade en vision om att få världen att se den franska skönheten i form av hans produkter och på så sätt själv kunna bli en del av den. Lancome är idag en del av L’Oreal sedan dem köpte upp Lancome 1964. Lancome är ett av de mest kända kosmetikföretagen och har ett lyxigt, hållbart sortiment med hög kvalité som används av både män och kvinnor världen runt.

Kanske minns du den reparerande och återfuktande hudkrämen Nutrix som Lancome redan vid starten lanserade? Den är än idag en storsäljare och man finner den fortfarande i mångas badrumsskåp. Den klassiska logotypen för Lancome utgörs i form av en ros i guld eller svart och symboliserar den kvalité och lyx företaget står för. Symbolen finner du på de flesta av Lancomes produkter, tillsammans med det franska ô:t i Lancome bildar förpackningarna för varje produkt ett elegant utseende för åskådaren.

Förutom ett sortiment av smink så har Lancome också ett brett sortiment av parfymer och det var faktiskt det Lancome började tillverka redan från starten. De första dofterna presenterades 1935 och riktade sig till kvinnor. Fem dofter lanserades på marknaden samtidigt och blev snabbt populära även om dofter från senare tid, efter L’Oreals övertagande, tycks vara ännu bättre - om man frågar användarna av dem. Tendre nuit, Bocages, Conquete, Kypre och Tropiques var namnen på de första dofterna och med dessa franska namn kan man få vem som helst på fall. Frankrike sägs vara kärlekens stad, och franska - kärlekens språk, och Lancome har genom åren verkligen lyckats förmedla den kärlek, perfektion och lycka som Frankrike utstrålar genom att föra över det till sina produkter inom kosmetik och doft.