Visar alla 8 resultat

Rea!

Historian om Lacoste

Det franska modeföretaget Lacoste startades 1933 av René Lacoste, en f.d. tennisspelare som tyvärr fick ge upp sin tenniskaraktär på grund av skador. Det var också just därför han startade sitt företag Lacoste.

René hade en dag fått syn på en snygg väska tillverkad av krokodilskinn. Han slog då vad med in kapten Pierre Gillou, att om han vinner resterande matcher på tennisbanan så skulle han få den väskan och Pierre Gillou gick med på detta. René bad en vän rita en alligator som logga för hans tröjor han skulle spela resterande matcher i. Detta för att öka motivationen för att få den snygga väskan i krokodilskinn. Tyvärr vann han aldrig alla matcher och Renés skador blev till sist så pass svåra att han fick lägga ner sin karriär. Det var då en god vän till honom föreslog att han skulle starta ett företag och tillverka kläder med krokodilloggan på som han haft under sina matcher. René följde detta råd och är i dag ett av världen största sportvarumärken.

Företaget började med att tillverka vita tenniströjor med den gröna loggan på men under 1950-talet expanderade företaget och började tillverka tenniströjorna och nya kläder i andra färger. 1974 skapades deras första doft för män, Lacoste Pour Homme, som erbjuder en frisk doft med tydligt maskulina inslag samt som ger en sportig och fräsch känsla. Lacoste erbjuder ett färgglatt sortiment av parfymer som kan pryda din parfymhylla fint, vem har sagt att man bara behöver ha en parfymflaska? Man kan variera sig och ha flera olika sorter för olika tillfällen och det är just det Lacoste erbjuder. Lacoste håller sig gärna till specifika färger för varje doft men låter den gärna gå i olika nyanser och pryda förpackningen och flaskan på ett vackert sätt. Utmärkande för varje Lacoste doft och plagg är den berömda krokodilloggan.