Jean Paul Gaultier

Visar alla 7 resultat


Historian om Jean Paul Gaultier

Fransmannen Jean Paul Gaultier är en relativt ny aktör på modemarknaden, i alla fall om man ska jämföra med när redan kända modeföretag startade upp. Men det i sig säger egentligen ingenting, det betyder inte att äldre varumärken är bättre, för Jean Paul Gaultier erbjuder precis som alla andra det där lilla extra och något mer unikt som passar de människor som fortfarande inte riktigt funnit just sin stil än.

Gaultier föddes 1952 och redan 1979 kom hans första egna klädkollektion ut på modemarknaden. Genom åren har han skapat kostymer åt skådespelare i filmer som exempelvis Femte elementet men även till ett par fransk-spanska och brittiska mindre kända filmer som ‘’De förlorade barnens stad’’, ‘’Kika’’, ‘’Kocken, tjuven, hans fru och hennes älskare’’. Inte minst har han fått lov att jobba med den världskända sångerskan Madonna och fått designa hennes kläder, kanske är det någon som minns hennes omtalade strutbehå? Bortsett från Madonna har han även designat kläder åt rocksångaren Marilyn Manson.

Förutom kläder fokuserar Jean Paul Gaultier idag även på dofter. Dofterna är unika, ingen ingrediens är för våglig för att ta med i en Jean Paul Gaultier doftblandning, det är nämligen detta som gör dofterna kreativa och låter dem gå till succé och hamna på topplistan bland de populäraste dofterna i hela världen. Designen i sig är också intresseväckande. Den första parfymen från Jean Paul Gaultier lanserades 1993 och designen liknade den outfit Gaultier tidigare designat åt Madonna.

Parfymflaskan är designad som en tydlig kvinnofigur och heter Classique, en söt doft med inslag av blommor, vanilj och citrus. Förutom denna parfymfigur som föreställer en kvinna, finns det en motsvarande föreställande en man som heter ‘’Le Male’’ och är Jean Paul Gaultiers mest sålda parfym i hela världen. Jean Paul Gaultier erbjuder dofter för både män och kvinnor, oavsett ålder.