Dolce & Gabbana

Visar alla 5 resultat

Rea!

Historian om Dolce & Gabbana

Dolce & Gabbana är ett modehus och varumärke med huvudkontor i Milano, Italien. Detta italienska företag grundades 1985 och erbjuder idag ett sortiment av både kläder & underkläder samt parfym. Företagets grundare, Stefano Gabbana och Domenico Dolce, skapade namnet av sina efternamn, tillsammans blir ju det då Dolce & Gabbana. Denna titel brukar pryda de flesta av deras parfymflaskor och klädkollektioner men det är även vanligt med ‘’D&G’’ för att märka designen. Cirka 25 år efter den stora invigningen av Dolce & Gabbana var varumärket uppe i 113 affärer världen över, med 21 outlet-affärer och med en arbetsstyrka på över 3500 personer.

1992 lanserades D&G’s första parfym, Dolce & Gabbana Pour Femme, en kraftfull och energisk doft. Därefter har flertalet dofter lanserats på marknaden och den mest sammanfattade beskrivningen av dem är ren lyx och hållbarhet. Deras dofter håller sig verkligen en hel dag vilket gör att man faktiskt också känner sig fräsch hela dagen.

Stefano och Domenicos succé lyckades 1993 ta sig hela vägen till Madonna som det året valde att använda klädkollektioner från just Dolce & Gabbana för de medverkande, och henne själv, under sin turné ‘’The Girlie Show World Tour’’. Efter det har succén rullat på för D&G och de har fått äran att designa kläder åt bland annat Monica Bellucci, Kylie Minogue, Isabella Rossellini och inte minst Angelina Jolie.

2009 lanserades en parfymkollektion inspirerad av tarot kort om fem dofter. Dofterna presenterades av välkända modeller som poserade nakna för D&G, bland annat Naomi Campbell som då representerade doften L’Imperatrice 3, en doft som beskrivs som exotisk med noter av söt kiwi och vattenmelon blandat med somriga blomdofter, en mer casual doft som passar för de mer uppklädda sommarfesterna. Med rosa innehåll och genomskinlig flaska i kombination med en lätt och somrig doft gör detta att den passar de allra flesta.