Dior

Visar alla 2 resultat

Rea!

Historian om Dior

Den franska modeskaparen Christian Dior föddes i Normandie, Frankrike, 1905 och redan tidigt i livet visste han vad han ville göra. Med ett stort intresse för konst och mode så bildade Christian sitt egna företag som blev varumärket Dior. När Christian Dior dog 1957 togs varumärket över av Yves Saint Laurent fram till 1961 men idag är varumärket en del av LVMH-koncernen som idag är världens största företag inom lyxprodukter.

De flesta modeföretag startar med att designa diverse klädkollektioner. Det Dior gjort annorlunda var att i samband med lanseringen av en kollektion klänningar för kvinnor samtidigt lansera en tillhörande parfym. Parfymen hette ‘’Miss Dior’’ och den självklara anledningen till varför den lanserades tillsammans med Diors klänningar var för att komplettera klänningarna och förstärka lookens helhet.

Miss Dior lanserades 1947 och har efterföljts av flera dofter därefter. Diors dofter utstrålar lyx och skönhet och under den senare delen av 1900-talet var Dior störst i världen inom mode. Idag råder det stor konkurrens mellan flera lyxvarumärken men Dior ligger ännu bland de bästa och ser ut till att kunna fortsätta förtrolla både män och kvinnor med sina lyxiga produkter världen över. Med det breda utbudet har de sortiment för både män och kvinnor i alla åldrar och förutom dofter erbjuder de även produkter inom heminredning, kläder, skor, accessoarer och smink.

Under Diors kampanjer 2014 och 2015 agerade sångerskan Rihanna modell för varumärkets klädkollektioner och dofter. Dior erbjuder eleganta och charmfulla kläder för kvinnor men även dofter. Dofterna är nästan beroendeframkallande, i alla fall om man läser parfymtitlarna. Några av de populäraste dofterna av Dior just nu är Addict, Poison och Hypnotic Poison. Namnen säger ju allt. Dior erbjuder just det du är ute efter och när du väl funnit din doft, kommer du aldrig kunna släppa taget om den.