Calvin Klein

Visar alla 9 resultat


Historian om Calvin Klein

Det berömda varumärket Calvin Klein startades av Calvin Richard Klein 1968. Richard föddes den 19 november 1942 och dag är han en känd amerikansk modeskapare som med sitt egna märke Calvin Klein får människor över hela världen att känna sig sexiga, dagligen.

Calvin Klein är ett fräscht märke som kanske är mest känt för sina sexiga underkläder för både män och kvinnor. Men Calvin Klein är faktiskt mycket mer än så idag. Företaget startades upp under en konkurrenskraftig tid men har lyckats ta sig väldigt långt. Flera kändisar har framträtt som modell i Calvin Kleins klädkollektioner, bland annat Justin Bieber, Michael J. Fox, Kate Moss och även Sveriges berömda fotbollsspelare Fredrik Ljungberg har varit modell för Calvin Klein.

Många fick upp ögonen för Calvin Klein när de såg Marty McFly (Michael J. Fox) bära kalsonger av detta märke i filmen Tillbaka Till Framtiden, då första filmen släpptes 1985. Efter detta har Calvin Klein som märke fortsatt att utvecklas successivt och idag har de ett bredare märke med bland annat kläder, skor, accessoarer, heminredning samt dofter.

Den första doften kom att kallas ‘’Calvin’’, den lanserades 1981 och därefter har dofter för både män och kvinnor lanserats. Calvin Klein var dock faktiskt en av de första till att lansera en unisex parfym på marknaden, alltså en doft för både män och kvinnor. Unisexdoften ‘’CK One’’ lanserades 1994 och har friska inslag av citrus. Dagens Calvin Klein parfymer erbjuder friska dofter som ger ett sportigt och fräscht intryck. Dofterna lanseras i samarbete med parfymproducenten Coty som har avtal med flera kända parfymvarumärken. Detta tyder extra mycket på att Calvin Klein är ett exklusivt och hållbart märke och de erbjuder kvalitet och dofter som varar länge och som står fint framme på hyllan med sin snygga och stilrena design.