Visar alla 9 resultat

Rea!

Historian om Burberry

Burberry är ett klädmärke som grundades år 1856 av den då 21-årige sömmaren Thomas Burberry. Thomas Burberry grundade sitt företag i en liten stad som heter Basingstoke i England. Företaget fokuserade först på att göra kläder som var tänkta att användas utomhus så som rockar. Med tiden och särskilt under modern tid har Burberry gått över till att vara ett prestigefyllt modemärke som även gör halsdukar och andra mode-accessoarer. Burberry är ett märke många känner igen när de ser det distinkta rutmönstret som nästan alltid finns med på något sätt i deras produkter. Rutmönstret är i beige, svart, vit och röd färg och piratkopieras ofta just eftersom det är så igenkännligt.

Burberry har ett välsorterat sortiment som inte bara begränsar sig till kläder utan även accessoarer som väskor, halsdukar och solglasögon. På 90-talet lanserade Burberry även sina första parfymer. Den första parfymen de lanserade, ”Burberry for men”, riktade sig mot män. Kort därefter lanserades en unisexparfym som blev mycket uppskattad. Trots att den första parfymen riktade sig mot män blev Burberry med tiden ett märke som förknippades med äldre kvinnor och damer i övre medelklassen och överklass. Den bilden av Burberry är borta, och idag har de intagit en position som ett av de stora varumärkena inom mode för både män och kvinnor i alla åldrar.

Parfymernas dofter för kvinnor utstrålar smak och klass. Dofterna passar till allt från avslappnade weekends till hög-klassiga dejter. Eftersom dofterna är så mångfaldiga och kan användas av i många olika situationer passar sig Burberrys parfymer för kvinnor bra som gåvor. För män har Burberry också ett stort sortiment av parfymer. Dessa parfymer är inspirerade av elektroniska vibbar från live-musik och utstrålar nonchalans samtidigt som de utstrålar en cool sofistikerad attityd. Både dofterna för män och kvinnor är mycket inspirerade av Storbritannien, särskilt England.